Goede werkschoenen zijn ongelooflijk belangrijk voor veel sectoren. Goede werkschoenen zoals de Puma werkschoenen zorgen er namelijk voor dat jouw voeten veilig zijn en jij veilig je werkzaamheden kunt uitvoeren. 

Waarom zijn goede werkschoenen belangrijk?

Werkschoenen dienen om verschillende redenen goed te beschermen en tevens fijn te zitten. Werkschoenen moeten namelijk de protectie bieden die jij nodig hebt. Goede werkschoenen zullen jouw voeten namelijk beschermen tegen zware objecten en/of gevaarlijke stoffen, zodat jij veilig kunt werken. Maar goede werkschoenen zijn ook van belang zodat jij comfortabel je werkzaamheden kunt uitvoeren. Wanneer werkschoenen bijvoorbeeld niet goed zitten kan dit ook onprettige situaties opleveren. Tevens is werken met te kleine, of juist te grote werkschoenen natuurlijk hoogst oncomfortabel, waardoor je misschien minder gefocust bent op je werkzaamheden. 

Tip 1. Ga voor de juiste veiligheidsklasse

Wanneer je werkschoenen aanschaft zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo heb je keuze uit verschillende veiligheidsklassen wanneer je werkschoenen gaat kopen. Deze veiligheidsklasse loopt van S1 tot S5. Categorie S1 tot S3 hebben betrekking op werkschoenen en S4 en S5 slaan op veiligheidslaarzen en werklaarzen. Voor S1 geldt bijvoorbeeld dat ze een veiligheidsneus hebben en energie in de hak opnemen. Voor S3 gelden echter veel strengere eisen. Zo moeten ze waterbestendig zijn, een veiligheidsneus en zool hebben en een veel verschillende werkomstandigheden veilig geacht worden. Deze categorie schoenen moet je overal tegen beschermen. Werkschoenen in de bouw moeten daarom altijd voldoen aan veiligheidsklasse S3. 

Tip 2. Zoek de juiste maat bij Arboss uit

Zoals gezegd is het juist voor werkschoenen extra belangrijk dat ze comfortabel zitten. Daarom is het van belang dat je de juiste pasvorm uitkiest. Want elke voet is anders, daarom kan elke maat van elk merk weer anders aanvoelen. Ook is het van belang dat de veiligheidsschoen op de juiste plekken meebeweegt. Tevens moet de schoen goed om de voet zitten zodat de voet niet gaat schuiven, of dat de schoen juist te klein is waardoor de tenen tegen de neus aankomen. Bij Arboss vind je verschillende werkschoenen van verschillende merken, alleen zo kun je achter de perfecte pasvorm komen. Elk merk werkschoenen heeft namelijk weer een andere pasvorm. klik hier om de werkschoenen te bekijken.

Tip 3. Let op de verschillende materialen van Arboss

Een ander belangrijk aspect van werkschoenen waar je op moet letten is het materiaal waar de schoenen van gemaakt zijn. Heb je bijvoorbeeld veel te maken met natte werkomgevingen? Zorg dan dat je werkschoenen waterdicht zijn. Werk je juist veel met chemicaliën of andere gevaarlijke stoffen? Ga dan voor veiligheidslaarzen van kunststof. Ben je juist vooral alleen aan het lassen? Dan kun je beter voor werklaarzen gaan.