Er zijn diverse redenen waarom je een nieuw motorslot koopt. Vaak koop je een nieuw motorslot bij aanschaf van een motor of wanneer het oude slot aan vervanging toe is. Ook wanneer je een nieuwe verzekering voor de motor afsluit hoort daar een nieuw motorslot bij. Maar hoe kies je het beste slot? Voor sommige is een zwaar kettingslot niet handig omdat deze niet altijd op te bergen is. Dan kun je ook kiezen voor een schijfremslot voor je motor. Hiermee worden het voor- en achterwiel van de motor op slot gezet zodat er niet mee weggereden kan worden. Daarnaast is dit type slot erg compact en makkelijk mee te nemen. Voor een optimale veiligheid kun je een schijfremslot combineren met een kettingslot.

Welk type motorslot is het beste

In sommige gevallen vertelt de verzekeraar welk type slot jij aan dient te schaffen voor de motor. Hier kun je beter niet vanaf wijken. Wordt de motor gestolen en heb je een ander slot gebruikt? Dan ben je niet meer verzekerd. Een slot met ART keurmerk wordt in vrijwel alle gevallen aangeraden. De verzekeraar vertelt je welk slot je aan dient te schaffen en van welke klasse. Dit wordt aangegeven met een aantal sterren. ART 4 en ART 5 zijn sloten die vaak worden aangeraden door de verzekering.

Een remschijfslot met alarm voor extra beveiliging

Een remschijfslot is een goed slot voor de motor. Je hebt hierin veel verschillende opties zodat je kunt kijken welk slot het beste bij jou past. Ook binnen de remschijfsloten vind je het ART keurmerk. Voor extra beveiliging kun je kiezen voor een remschijfslot met alarm. Deze zijn erg gevoelig en daarmee staat je motor dus veilig. Let er goed op dat de remschijfsloten ook goed op je remschijf passen. Zo weet je zeker dat je motor goed beschermd en beveiligd is. Je kunt beter goed investeren in een degelijk motorslot. Zo kun je met een gerust hart je motor achterlaten.