De elegante trenchcoat is al meer dan 100 jaar een iconisch onderdeel van de bovenkleding voor heren. Hoewel er talloze modetrends zijn gekomen en gegaan, heeft deze lange jas met een dubbele rij knopen, met veel stijl en functionaliteit, prima de tand des tijds overleefd.

De oorsprong van de trenchcoat

Vanwege het functionele ontwerp werd de trenchcoat een populair kledingstuk voor soldaten tijdens de vele oorlogen in de vorige eeuw. Een trenchcoat biedt, met hun brede revers en haak-en-oogsluiting, een extra bescherming rondom de nek.

Met hun unieke silhouet met een dubbele rij knopen en stormflap zakken over de borst kan je er gemakkelijk veilig spullen in opbergen. Naast al deze praktische voordelen heeft een trenchcoat een comfortabel en elegant ontwerp, waardoor ze ongetwijfeld één van de meest veelzijdige jassen aller tijden zijn!

Oorspronkelijk ontworpen als een militaire jas tijdens de Eerste Wereldoorlog, zijn de outfit ideeën voor trenchcoats uitgegroeid tot tijdloze en veelzijdige kledingstukken. Jassen die door mannen van alle leeftijden, tezamen met alle gewenste modestijlen, gedragen kunnen worden.

De functie van een trenchcoat

De trenchcoat is een regenjas, die speciaal is ontworpen om de drager ervan tegen regen en sneeuw te beschermen. Ze zijn waterbestendig en vrij licht van gewicht. Daarom moet je ook vaak een extra laagje verwarmende kleding onder de trenchcoat dragen om naast droog ook warm te blijven.

De pasvorm is vrij ruim te noemen. Dit betekent dat je van alles onder je trenchcoat kunt dragen, van een t-shirt tot een dikke trui. Je hebt daarbij de luxe dat je de pasvorm van je trenchcoat eenvoudig met de bijgeleverde riem kunt aanpassen. Zo zal het nooit te strak of te los aanvoelen.

De trenchcoat is voor heren zonder twijfel een iconisch kledingstuk dat je als trotse bezitter nog jaren zal dragen. Het is eigenlijk de meest stijlvolle vorm van een regenjas, traditioneel van duurzaam en waterafstotend katoen gemaakt. Maar hoewel de trenchcoat waterafstotende eigenschappen heeft, ziet het er bij elk weertype geweldig uit!

Kies uit verschillende stijlen

Denk je er ook aan zo’n trenchcoat te kopen? Je zal jouw garderobe dan zonder twijfel met een tijdloze elegantie en stijl upgraden. Een ander alternatief is de keuze voor een mantel die je prima zal beschermen tegen regen en kou. Je kunt ze gemakkelijk online bestellen. Kies daarbij uit een breed scala aan kleuren, stoffen en stijlen.

Ga dan ook het liefst voor een trenchcoat of mantel die bij verschillende gelegenheden gedragen kan worden. Afhankelijk van de kleur en pasvorm ziet het er altijd goed uit bij formele kleding en pakken (en is bovendien lang genoeg om comfortabel colberts te bedekken). Maar het eenvoudige ontwerp van de trenchcoat of mantel is ook stijlvol genoeg om er geweldig uit te zien in combinatie met ultra-casual vrijetijdskleding, zoals jeans en hoodies.

De moderne trenchcoat is in principe in twee varianten verkrijgbaar: met een enkele of dubbele rij knopen. Dus welke moet je kiezen? Als je absoluut trouw wilt blijven aan de originele trenchcoat stijl, ga dan voor een versie met dubbele rij knopen. Een trenchcoat met dubbele rij knopen biedt immers meer borstbescherming en warmte omdat deze extra stof bevat om je te bedekken.

Een trenchcoat met een enkele rij knopen is echter een betere keuze als je de extra bescherming van deze stof niet direct nodig hebt. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een lichte lente of herfst jas. Het is bovendien een betere keuze als een jas met een dubbele rij knopen de drager er te omvangrijk uit laat zien.

De investering in een trenchcoat

Zoals je hierboven kunt lezen, is een trenchcoat een bijzonder kledingstuk waar je veel plezier van kunt hebben. Het is een beetje een investering, maar het is er eentje die elke eurocent waard zal zijn. Voeg er dus ook één toe aan je garderobe, want je zult hier zeer zeker geen spijt van krijgen.