Negen van de tien huishoudens kiezen nog steeds voor strakke witte muren met witte plinten en witte plafonds. Hoewel dit natuurlijk lekker fris oogt, is het nou niet bepaald sfeervol te noemen (sorry als jij je aangesproken voelt). Dus: tijd voor kleur!

Op ons mannen blog gaan we uiteraard niet eindeloos bakkeleien over de nieuwste pasteltinten. We willen mannelijke kleuren! Maar wat is nou echt een verfkleur voor mannen? En hoe pas je dit het beste toe? In dit artikel helpen we je op weg. Zo is het voor elke Hollandse vent mogelijk om een beetje sfeer in huis aan te brengen, ongeacht of je nog nooit een kwast hebt vastgehouden of dat je Picasso van je achternaam heet.

Wat is een ‘mannelijke’ verfkleur?

Eigenlijk kunnen we niet simpelweg spreken van mannelijke en vrouwelijke verfkleuren. Hoewel we doorgaans aannemen dat blauw mannelijk is, en roze vrouwelijk, is dat lang niet altijd zo geweest. Tot in de 19e eeuw werd roze zelfs als één van de meest mannelijke kleuren gezien! Blauw was daarentegen voor vrouwen. Een echte vent schilderde zijn paleis dus roze vanbinnen. Je zou dus kunnen zeggen dat roze hartstikke mannelijk is!

Deze tijden zijn echter vervlogen, en we denken bij ‘mannelijke kleuren’ aan donkere, diepe kleuren, of anders aardse tinten. Felle of artificiële kleuren zien we doorgaans meer als vrouwelijk. Klinkt dit nog een beetje vaag? Hieronder vind je een paar praktische voorbeelden.

Hierbij aantal mannelijke verfkleuren

Leuk al die theorie, maar wij mannen houden van concrete informatie. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met mannelijke verfkleuren waarbij je sowieso goed zit:

  • Kobaltblauw
  • Grachtengroen
  • Naaldboomgroen
  • Mergelwit
  • Antracietgrijs
  • Leverbruin
  • Okergeel

We hebben ons bij deze kleuren laten inspireren door de kleuren van Sigma verf. Zij bieden veel passende kleuren met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daar worden we blij van!

Vergeet de buitenkant van je huis niet!

Wellicht ben je nu gelijk een grote pot grachtengroene verf aan het bestellen voor je woonkamer, maar wacht nog even met afrekenen! Heb je al overwogen om ook de buitenkant van je woning een likje verf te geven? Vaak zien we dit over het hoofd, omdat je de staat van je kozijnen niet ziet terwijl je op de bank Peaky Blinders zit te kijken.

Ga hierbij voor een speciale verf voor buiten. Deze zijn beter bestendig tegen allerlei weersomstandigheden en krassen. Denk bijvoorbeeld aan de Sigma S2U Gloss, voor een mooie hoogglans look met een hoge dekkracht. Zo ziet je woning er niet alleen van binnen mooi uit, maar ook van buiten.

Verven maar!

Hopelijk hebben we je een beetje kunnen inspireren om je woning op te knappen. Dus leg een grondzeil neer, plak alle randen netjes af en begin te rollen. Kind kan de was doe! Je zal merken dat wat kleur in huis, al is het maar een enkele wand, wonderen kan doen. Succes!