Nu de zomer er weer aankomt stort je je waarschijnlijk enthousiast weer in het festivalseizoen. Dat snappen we helemaal, want wat is er nou heerlijker dan buiten in het zonnetje met een biertje in de hand genieten van je favoriete muziek. Echter, wanneer jij je favoriete festival bezoekt is het verstandig om je oren goed te beschermen. Wanneer je eenmaal gehoorbeschadiging hebt opgelopen, kom je er niet meer vanaf. Idealiter kies je voor oordoppen op maat, bijvoorbeeld de beste betaalbare otoplastieken. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Wanneer gehoorbescherming dragen?

Om gehoorbeschadiging op jonge leeftijd te voorkomen, is het belangrijk om je oren te beschermen bij langdurige blootstelling aan hard geluid. Geluid vanaf 80 dB kan op langere termijn schadelijk zijn voor je oren. Geluid vanaf 120 dB kan bij eenmalige blootstelling al voor blijvende gehoorschade zorgen. Op festivals, bij concerten en in clubs kun je vaak uitgaan van geluidsniveaus tussen de 90 en 105 dB. Voldoende om je oren blijvend te beschadigen. Het kan zijn dat je gehoor simpelweg vermindert, maar je kunt ook last krijgen van tinnitus: een vervelende blijvende piep in je oren. Bescherm je oren dus goed. Kijk eens naar de collectie muziek oordoppen.

Wat kosten oordoppen?

Het wordt in Nederland gelukkig steeds normaler om oordoppen te dragen naar concerten, festivals of andere feestjes waar harde muziek aan de orde van de dag is. Meestal kun je bij de ingang van festivals bijvoorbeeld wel oordoppen kopen. Deze kosten dan een paar tientjes, maar in de drogisterij kosten ze een tientje. Als je niet al te vaak blootgesteld bent aan harde muziek kun je met deze oordoppen prima toe, maar als jij regelmatig naar festivals gaat, kun je het beste kiezen voor op maat gemaakte oordoppen. Deze kosten tussen de 100 en 150 euro, maar kennen wel voordelen die gewone oordoppen niet hebben.

Betere geluidsbeleving.

Wanneer je naar een festival, concert of feestje gaat, kom je natuurlijk voor de muziek. Zeker als je een echte muziekliefhebber bent, wil je deze muziek optimaal kunnen beleven. Hoe zonde is het dan eigenlijk om oordoppen in te doen? Ontzettend zonde eigenlijk. Helaas zijn de geluidsniveaus te hoog om zonder oordoppen te luisteren. Oordoppen op maat zijn speciaal voor muziek bedoeld en bovendien perfect afgesteld op de vorm van je oor. Met oordoppen op maat heb je een veel betere geluidsbeleving dan met gewone oordoppen.

Betere bescherming

Tot slot bieden oordoppen op maat ook een betere bescherming dan de gewone oordoppen die je bij de drogist koopt. Oordoppen op maat passen namelijk precies in de vorm van je oor, waardoor ze de hele oorschelp goed afsluiten en schadelijke geluiden niet naar binnen kunnen. Kortom: geniet deze zomer met volle teugen van je favoriete festivals, maar vergeet niet om je oren te beschermen en oordoppen te dragen, zo voorkom je blijvende gehoorschade. Voor een keertje kun je best gewone oordoppen dragen, maar als je echt vaak naar een festival gaat zijn oordoppen op maat de beste keuze.