Als jonge jongen kon je je vast uren vermaken achter de playstation. Een hele middag gamen met een zak chips en blik energy ernaast kwam geregeld voor. In het weekend een biertje drinken met vrienden en het leven was goed. Toch is de kans groot dat deze manier van leven je nu geen voldoening meer geeft. Je bent ouder, wijzer, en wilt meer voldoening halen uit de dingen die je doet.

Veel mannen zijn dan ook op zoek naar een hobby. Maar wat ga je doen? Aan het woord ‘hobby’ hang een beetje een truttige lading. Men denk vaak gelijk aan breien of postzegels verzamelen en haakt af. Het moet tenslotte wel een beetje stoer klinken als iemand in de kroeg ernaar vraagt. Onzin natuurlijk. Een hobby is bedoelt om je mee te vermaken en wat een ander daarvan vind is niet relevant.

Toch kan het lastig zijn om een hobby te vinden die bij je past. Niet getreurd, we hebben een aantal leuke én originele hobby’s voor mannen op een rij gezet. Hopelijk zit er iets voor je tussen!

Militaire modelbouw

Bij modelbouw draait het om het zo realistisch mogelijk nabouwen van een miniatuur object. In theorie kan dit van alles zijn: van treinwagon tot fantasievoertuig. Onze favoriet? Militaire modelbouw. Hierbij draait het om het nabouwen van legervoertuigen. Denk bijvoorbeeld aan een Duitse tank of Amerikaanse straaljager. De mogelijkheden zijn eindeloos. Kijk eens op mistermodelbouw.nl om een idee te krijgen van alle modelbouw bouwdozen die er zijn. Bij legervoertuigen gaat het niet enkel om het nabouwen ervan, maar ook het nabootsen van alle viezigheid en beschadigingen. Zo krijg je het gevoel dat die tank echt beschoten is en door de modder gereden heeft. Deze hobby kun je heerlijk in je eentje met een muziekje aan uitvoeren. Doordat je gefocust bezig bent vergeet je al snel de sleur van het dagelijks leven.

Supercars spotten

Misschien ben je voor treinen en vliegtuigen spotten niet nerd genoeg, maar wat dacht je van supercars spotten? Veel mannen zijn al gek van auto’s waardoor deze hobby perfect aansluit op al bestaande interesses. Supercars spotten is ook vrij eenvoudig. Leer de basis op een auto blog, spend wat doekoe aan een mooie camera en ga eropuit. Je kunt het beste afreizen naar luxueuze plekken, zoals de P.C. Hooftstraat of Wassenaar. Wedden dat je daar een paar mooie auto’s tegenkomt? Een mooie bijkomstigheid van deze hobby is dan ook dat je op allerlei verschillende plekken komt. Lekker actief en buiten, met een paar mooie nieuwe schermachtergronden als resultaat!

Digitale muziek maken

Voor veel mannen is het bespelen van een instrument een hobby die veel voldoening geeft. We gaan er echter vanuit dat je dit niet al doet, anders was je dit vast niet aan het lezen. Je houdt ongetwijfeld van muziek, maar ziet jezelf niet één twee drie op klarinet les gaan. Gelukkig is er nog een andere optie: digitale muziek! Met een software pakket als FL Studio en een eenvoudige home studio kun je thuis je eigen muziek produceren. Je kunt met simpele deuntjes beginnen en gaandeweg jezelf meer technieken aanleren. Hoe vet als je straks je eigen muziek kunt luisteren tijdens het modelbouwen of auto’s spotten?!

Zwitserse horlogemerken

Vintage horloges sparen

Mannen zijn doorgaans niet gek op sieraden en juwelen, maar een mooi horloge mag toch niet ontbreken aan je outfit. Steeds meer heren zien dan ook de schoonheid in van vintage horloges. Het vakmanschap en de esthetiek maken dat zo’n klokje nooit zijn schoonheid verliest. Er zijn veel Zwitserse horlogemerken die de moeite waard zijn om te dragen. Overigens zijn niet alle vintage horloges heel duur. Voor een paar honderd euro kun je al hele mooie exemplaren bemachtigen.