Velgen zorgen voor de uitstraling van een auto. Niets is beter dan een aantal lichtmetalen- of stalen velgen onder je klassieke of sportieve BMW wagen. Als een BMW rijder ga je voor stijl en klasse en daar horen natuurlijk originele BMW velgen bij. Hoe onderscheid je originele velgen van replica velgen? Je leest er hier alles over.

Wat zijn de functies van velgen bij een BMW auto?

Elke nieuwe BMW auto uit de fabriek bevat originele banden en velgen. De banden en velgen zorgen voor een lange rijplezier, goede wegligging, veiligheid, brandstofverbruik, dynamiek en rijcomfort ten opzichte van replica nep velgen. Beschik je over de juiste banden en velgen onder je auto, dan voorkomt dat gevaarlijke situaties en uitglijders. Bij een ongelijk wegdek of mindere weersomstandigheden wil je niet twijfelen over je eigen veiligheid of dat van je bijrijders. Lichtmetalen velgen zijn het paradepaardje van je BMW auto, maar ze hebben nog een andere belangrijke functie. De velgen zorgen er namelijk voor dat de banden ook goed op hun plek blijven zitten. Dit geeft je een veilig gevoel.

Hoe herken je originele BMW velgen?

Op het eerste gezicht lijken originele en replica BMW velgen moeilijk van elkaar te onderscheiden. Ben je geen kenner van velgen, dan lijken deze twee typen velgen identiek aan elkaar. Echter vind je in de banden van een BMW een stermarkering en zodoende weet je dat het om originele BMW banden gaat. BMW produceert in de fabriek zelf geen banden, maar zorgt er met de stermarkering wel voor dat het de beste kwaliteit heeft. BMW werkt samen met bandenmerken zoals Pirelli, Goodyear Dunlop en Bridgestone. Zo weet je dat de banden van je BMW auto optimaal op elkaar zijn afgestemd.

Originele velgen zijn lastiger te onderscheiden van replica’s. Echter is het niet onmogelijk om onderscheid te maken. Aan de binnenkant van de velgen vind je namelijk een uniek nummer. Met dit nummer weet je dat je te maken hebt met originele BMW velgen. Ook kun je kijken welke fabrikant de velgen heeft geproduceerd. BMW laat de velgen maken door fabrikanten zoals BBS en Ronal. Zorg altijd weet wat de fabrikanten van je velgen zijn en zo voorkom je dat je met replica velgen rijdt. Qua prijs zijn replica velgen goedkoop, maar het is wel duurkoop. Uit testen is gebleken dat replica velgen minder lang mee gaan dan originele velgen.