Een koud biertje is het allerlekkerste biertje. Je kunt je bier op verschillende manieren koelen. Ten eerste kun je natuurlijk je bier in de koelkast leggen. Helaas heb je niet altijd een koelkast tot je beschikking. Op dit soort momenten moet je dan in oplossingen denken. Zo kun je bijvoorbeeld je bier koelen in dometic koelboxen. Naast koelboxen en koelkasten bestaan er nog veel meer, rare en originele opties voor het koelen van bier. Zo kun je bier koelen door middel van natte sokken. Daarnaast kun je je bier in zout ijswater laten afkoelen! Lees verder voor een toelichting bij deze opties.
Pak natte sokken of natte kranten erbij
Het klinkt misschien wat gek, maar het kan je zeker uit de brand helpen; natte sokken of natte kranten. Deze tip is vooral geliefd bij wildkampeerders of festivalgangers. Je kunt namelijk je bier koelen in een sok. Zorg ervoor dat je je sok kletsnat maakt met zo koud mogelijk water. Stop je bier in deze sok en zet hem vervolgens op een plek waar veel wind staat. Na een tijdje zul je kunnen genieten van een heerlijk koud biertje zonder dat je een koelkast gebruikt hebt! Je kunt deze stappen ook uitvoeren met een krant. Een krant heb je alleen niet altijd tot je beschikking, een sok daarentegen wel!
Zout water met ijs is een top combinatie
Wil je je bier snel koelen? Dan is het ontzettend handig om een bak met zout water klaar te zetten. Op het moment dat je namelijk je bier hierin doet, wordt je bier binnen twee minuten koud! Zout water bevriest namelijk bij een veel lagere temperatuur dan we gewend zijn bij ‘normaal’ zoet water. Het water met ijs in combinatie met het zout zorgt voor een chemische reactie. Er ontstaat namelijk een zelfkoelend mengsel. Uiteindelijk zal door deze chemische reactie alle energie uit een warmtebron getrokken worden. Deze warmtebron is jouw biertje. Wanneer al deze warmte eruit getrokken is, heb jij ijskoud bier!