Het is een veelvoorkomend probleem bij jonge stellen. Je hebt een leuke woning en ontmoet een nieuwe vriendin. Na een periode van daten besluit ze om bij jou in te trekken. Supergezellig natuurlijk! Eén probleem: Je huis is niet bepaald een plek voor haar. Je houdt van strak design, robuuste meubels en een eenvoudige inrichting. Zij is alleen meer op zoek naar gezelligheid en een knus huiselijk gevoel. Hoe pak je dit aan?

Je beide thuis voelen is belangrijk

Voor we beginnen met de tips, willen we je graag op het hart drukken hoe belangrijk het is om je woning aan te passen. Natuurlijk kun je eigenwijs zeggen dat het nou eenmaal jouw huis is, en ze zich maar aan moet passen. Maar zo werkt het niet. Als jullie ervoor kiezen om samen te wonen, moet de woning ook gevoelsmatig van jullie samen zijn. Het is tenslotte essentieel dat ook zij zich thuis voelt. Doet ze dat niet dan is ze tenslotte binnen de kortste keren verdwenen.

Begin met het opdoen van inspiratie

Ren niet gelijk naar de winkel om ‘vrouwendingen’ te kopen. Zo werkt het natuurlijk niet. Als je serieus van plant bent om je inrichting aan te passen naar haar wensen, is het allereerst belangrijk om de juiste inspiratie op te doen. Lees verschillende woon magazines en lees een blog als Wijwonenfijn.nl. Bekijk welke stijlen en items interessant kunnen zijn, en voeg die toe aan een Pinterest bordje. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je kunt aanpakken om jouw woning meer vrouwvriendelijk te maken.

Ruil jouw items voor haar items

Op dit mannen blog houden we van concrete tips waar je gelijk mee aan de slag kunt. Kies daarom drie tot vijf items waarvan je afstand wil nemen. Dit kan iets kleins zijn zoals game beeldje of een voetbalposter, maar ook iets groots zoals een versleten bank of vierkant bijzettafeltje. Deze jongensdingen mogen plaatsmaken voor vrouwenzaken. Zoek voor de items waar je afstand van wil nemen nieuwe items die beter aansluiten bij haar belevingswereld. Dat hoeft natuurlijk niet allemaal roze en rond te zijn, maar mag wel iets gezelliger en kleurrijker. Zo maak je met een paar simpele stappen je woning al een stuk vrouwelijker.

Simpel: maak schoon en koop bloemen

Een vrouwelijk interieur hoeft niet altijd te gaan over roze muren en gouden kroonluchters. Vaak kun je met een paar simpele ingrepen de ruimte al een stuk meer vrouwelijk maken. Begin dan ook met het opruimen en schoonmaken van het huis. Weg met al die rommeltjes op de kast en schoenen onder de bank. Vervolgens gaat er een dweil door het huis en laat je alles fris ruiken. Wil je het echt afmaken? Koop dan een leuk bosje bloemen en zet ze klaar in een vaas. Gegarandeerd dat je vriendin hier blij van wordt als ze thuiskomt.

Verlies jezelf niet uit het oog

Tot slot is het natuurlijk belangrijk dat je ook jezelf niet vergeet. Het moet tenslotte niet zo zijn dat jouw mancave een prinsessentoren wordt. Bezoek dus ook een blog voor jou om een beeld te krijgen bij wat jij belangrijk vindt. Kies een paar items of meubelstukken waar je aan gehecht bent en geef die niet zomaar op. Zo wordt het niet een huis van jou of van haar, maar van jullie beide. Succes met deze interieur tips en geniet van het huis en elkaar!