Naar ouderwetse LP’s luisteren is weer net zo populair als vroeger. Als liefhebber van vinyl is een platenspeler kastje dan ook onmisbaar. Het biedt niet alleen bescherming aan je kostbare platenspeler, maar het zorgt ook voor een mooie presentatie van je platencollectie. Maar hoe vind je het ideale platenspeler kastje? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt!

Afmetingen en materialen

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een platenspeler kastje, zijn de afmetingen en het materiaal. Het kastje moet groot genoeg zijn om je platenspeler en eventueel andere apparatuur op te kunnen zetten. Daarnaast moet het materiaal stevig genoeg zijn om het gewicht van de platenspeler te kunnen dragen. Meestal zijn platenspeler kastjes gemaakt van massief hout of MDF. Houten kastjes hebben vaak een mooie uitstraling, maar zijn wel duurder. MDF kastjes zijn daarentegen wat goedkoper, maar hebben een wat modernere uitstraling. Kies vooral het materiaal dat past bij de rest van je interieur.

Opbergruimte

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen van een platenspeler kastje is de opbergruimte. Wil je alleen je platenspeler erop kunnen zetten, of wil je ook je platencollectie erin kunnen opbergen? Veel platenspeler kastjes hebben onderin een opbergvak voor platen. Het is handig om hierop te letten, zodat je genoeg ruimte hebt voor je hele collectie. Meet voor de zekerheid even de hoogte van de schappen op, zodat je zeker weet dat jouw platen erin passen.

Design en uitstraling

Het oog wil ook wat, dus het design en de uitstraling van het platenspeler kastje zijn belangrijk. Er zijn verschillende soorten designs, zoals een strakke en moderne uitstraling, of juist een vintage uitstraling met bijvoorbeeld een mid-century modern design. Het is aan jou om te bepalen welk design het beste bij jouw interieur past. Toch zien we dat vooral vintage platenspeler kastjes populair zijn, omdat de vibe daarvan aansluit bij de platen zelf.

Functionaliteit

Naast de afmetingen, materialen, opbergruimte en het design, is ook functionaliteit belangrijk. Sommige platenspeler kastjes hebben bijvoorbeeld ingebouwde speakers, wat handig kan zijn als je geen losse speakers wilt aanschaffen. Andere kastjes hebben een lade waarin je je platenspeler kunt opbergen als je hem niet gebruikt. Het is handig om op deze functionaliteiten te letten bij het kiezen van een platenspeler kastje. Dit soort slimme functionaliteiten kunnen je kast een uniek item maken in de ruimte.

Prijs

Tot slot is de prijs natuurlijk ook belangrijk. Platenspeler kastjes zijn er in verschillende prijsklassen, van enkele tientjes tot honderden euro’s. Bedenk van tevoren wat je budget is, en kies een platenspeler kastje dat binnen je budget past en voldoet aan al je wensen. Speur vooral ook eens rond op 2e hands websites of in vintage winkels. Vaak zijn daar leuke kastjes te vinden met unieke designs, tegen een zacht prijsje.

Dus, op zoek naar jouw ideale platenspeler kast!

Als je op zoek bent naar het ideale platenspeler kastje, is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten. De afmetingen, materialen, opbergruimte, design en functionaliteit zijn allemaal belangrijk bij het maken van je keuze. Als je hierop let en een kastje vindt dat past binnen je budget, weet je zeker dat je een goede aankoop doet. Zo kun je blijven genieten van je heerlijke LP’s, en van je nieuwe kast!