Ben jij een écht racefan? En wil je de coolste voortuin van de buurt creëren? Dan kan dat super makkelijk! Je kunt namelijk als racefan jouw voortuin omtoveren tot een heuse ‘racetuin’. Je kunt met behulp van onderdelen zoals kolombescherming of vangrails, jouw tuin een hele andere look geven. Je kunt namelijk kolombescherming of vangrails kopen als particulier. Dit zijn precies dezelfde onderdelen die je ook op de snelweg terug kan vinden of op het geweldige Formule 1 circuit! Hieronder lees je verschillende tips over hoe jij jouw voortuin met andere onderdelen nog verder kan omtoveren tot een geweldige racetuin!

Het kopen van vangrails is een must

Je kunt als particulier dus vangrails kopen. Vangrails worden vaak op de snelweg geplaatst met de functie aanrijdbeveiliging. Op het moment dat er een ongeluk gebeurt waarbij de auto de weg afgaat, wordt de auto tegengehouden door de zogenoemde vangrail. Vangrails worden daarnaast dus ook gekocht door particulieren. Vaak worden ze bij bedrijfspanden neergezet, maar jij kunt dus ook gemakkelijk een vangrail in je voortuin plaatsen. Een vangrail in je voortuin plaatsen, geeft je voortuin meteen een hele andere, stoere look. Vangrails worden namelijk altijd geassocieerd met auto’s, snelwegen en racen. Een vangrail is dus het ideale onderdeel voor jouw ‘racetuin’!

Decoratie in jouw eigen racetuin

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je naast de vangrails ook verschillende decoratie in je tuin ophangt. Zo kun je natuurlijk slingers ophangen met het thema Formule 1. Doordat de populariteit rondom de Formule 1 de afgelopen jaren zo gestegen is, kun je als racefan ook gemakkelijker aan decoratie komen met dit thema. Zo bestaan er naast slingers ook verschillende uithangborden en posters met dit thema. Deze posters kun je achter je ramen hangen, zodat ze voor de buitenwereld goed te zien zijn. Je kunt zelf poster ontwerpen, maar je kunt ook kiezen uit het grote, bestaande aanbod aan race posters.

Hang de vlag maar weer op!

Naast decoratie zoals posters en slingers kun je natuurlijk ook gebruik maken van je vlaggenstok. Er bestaan namelijk verschillende vlag ontwerpen rondom het thema Formule 1. Je zult waarschijnlijk al een vlaggenstok aangeschaft hebben met het oog op Koningsdag. Het enige wat je dus nog moet aanschaffen is de vlag zelf. Het assortiment aan vlaggen met het thema racen of Formule 1 is ook enorm groot. Je kunt verschillende soorten en maten kopen. Een vlag wappert heerlijk met de wind mee, waardoor deze vlag een echte ‘eyecather’ zal zijn wanneer mensen langs jouw voortuin lopen. Hang dus snel die vlag maar op!

Het aanschaffen van kolombescherming voor je voortuin

Naast de vangrails, decoratie en de vlaggen kun je ook kolombescherming aanschaffen voor je voortuin. Kolombescherming wordt meestal gebruikt om ongelukken te voorkomen. Kolombeschermingen zijn namelijk vaak schokbestendig en hebben een felle, gele kleur. Het uiterlijk van een kolombescherming maakt het zeer aantrekkelijk om in je voortuin te plaatsen. De kolombescherming is namelijk gemakkelijk te linken aan de Formule 1 én heeft ook nog eens een geweldige uitstraling. Een kolombescherming is dus zeker een geweldige aanwinst voor jouw ‘racetuin’. Wanneer je deze tips opvolgt, zul je zekersteweten de meest opvallende, stoere en originele tuin van de buurt hebben!