Het is zover: u heeft besloten dat u een traplift in huis wilt. Dat is geen makkelijke beslissing, en u heeft uw keuze hoogstwaarschijnlijk goed overwogen. Nu dat het nu eenmaal zo ver is, is het helemaal niet gek als u schrikt van de prijzen die u voorbij ziet komen. Na enkele prijzen te hebben gezien, wilt u natuurlijk weten wat de goedkoopste opties zijn. Het is helaas lastig om een antwoord te geven in de vorm van een simpel getal. De realiteit is dat een traplift laten plaatsen niet altijd een even makkelijke klus is. Wij zullen u uitleggen waarom dat zo is, en wat u zelf kunt doen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Het type trap bepaalt

Er zijn een hoop verschillende trapliften. Deze zijn meestal opgedeeld in categorie├źn. Des te hoger de categorie, des te hoger de prijs van de traplift meestal wordt. Gelukkig heeft de categorie van een traplift geen invloed op de kwaliteit; trapliften van elke categorie zijn veilig om te gebruiken. Waar het op neerkomt, is dat het type trap in uw huis bepaalt welke categorie aan traplift u nodig heeft. U kunt zelf al een kleine inschatting maken, door op een aantal kenmerken te letten. Het aantal treden van uw trap heeft een invloed, net als de hoeveelheid bochten die de trap maakt. Ook met een plateau dat de treden van uw trap in het midden onderbreekt zal rekening moeten worden gehouden. Op een rechte trap, zonder onderbrekingen, die weinig treden heeft, kan een traplift uit de laagste categorie geplaatst worden. Zo bespaart u dus het meeste geld. Aan de vorm van uw trap kunt u helaas zelf niet veel veranderen.

Kopen is niet altijd nodig

Heeft u een trap die complexer dan gemiddeld is, of is een traplift kopen vooralsnog niet als de oplossing die het beste bij u past? Dat is geen enkel probleem. Een nieuwe traplift aanschaffen is namelijk niet uw enige optie. Wist u bijvoorbeeld dat het tegenwoordig ook mogelijk is om een traplift te huren? Als u om welke reden dan ook (nog) geen traplift wil kopen, dan kan het huren van een traplift een goed alternatief zijn. Ook als u een traplift huurt zal de vorm van uw trap invloed hebben op de prijs, maar deze is over het algemeen een stuk beter te overzien. Daarnaast zit u nergens aan vast, en voorkomt u dat u een grote investering moet maken.

In goed overleg

Of u nu een traplift wilt huren of kopen, vaak kan het al helpen om uw keuze in goed overleg met een leverancier te maken. Bekijk bijvoorbeeld of het mogelijk is om een offerte aan te vragen, zodat u weet wat de traplift prijzen zijn, en u goed weet waar u aan begint. Daarnaast kan een bedrijf goed rekening houden met uw wensen: een team vol gepassioneerde mensen kan tot de meest creatieve oplossingen komen als het betekent dat u tevreden bent.