Een coltrui is in de basis een onmisbaar kledingstuk in de garderobe van iedere man. Met name door het feit je ze in allerlei verschillende combinaties kunt dragen. Zo kun je een coltrui dragen op een nette jeans, maar staan ze ook stijlvol onder een jasje of colbert. Kortom, een kledingstuk die in verschillende settingen kan worden gedragen. Het is daarom dus ook must have voor iedere man om er op z’n minst één in z’n kast te hebben hangen. Toch blijkt dat veel mannen het een uitdaging vinden hoe ze er één moet dragen. Om je hierin te ondersteunen, hebben we een aantal tips voor je, die je hierbij kunnen helpen. Dus heb jij nog geen coltrui of weet je niet hoe je deze moet dragen? Dan is dit artikel een must read voor jou!

Wat is belangrijk tijdens het dragen van een coltrui?

Wanneer je ervoor kiest een een nette coltrui voor heren te dragen, is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het belangrijk dat je rekening houdt met de kleur van je coltrui. Kies je voor een wat fellere kleur, dan zijn deze vaak niet erg geschikt in een formele setting. Een donkere kleur daarentegen wel. Daarbij moet ook dat het belangrijk is om rekening te houden met een kleur die bij je past. Vooral omdat een coltrui natuurlijk dicht bij je gezicht komt, is het wel prettig dat dit op elkaar afgestemd is. Dus heb jij een hele lichte huidskleur, dan is een witte coltrui nou niet direct de meest gelukkige keuze in jou geval.

Combineren van een coltrui

Een coltrui van Genti.clothing is perfect te combineren met tal van andere kledingstukken. Zo kun je een coltrui prima op zichzelf staand dragen, zonder dat je hier iets over heen trekt. Vind je alleen een coltrui net iets te kaal, dan kun je er ook een colbert overheen doen. Op deze manier zorg je ervoor dat je outfit net iets completer is en je er net een stukje chiquer uitziet. Houd er alleen wel rekening mee dat je goed oplet hoe je bepaalde kledingstukken met elkaar combineert. Wanneer je een coltrui in een formele setting draagt, let dan ook goed op welke broek en schoenen je hierbij uitkiest. Een nette jeans kan bijvoorbeeld prima. Kies je voor een pantalon, dan is het aan te raden niet voor sneakers, maar voor een nette lakschoen te gaan.