Op zoek naar DUPLO vanaf één jaar? Vaak zie je voor deze leeftijd DUPLO sets voorbij komen. Maar zijn kinderen van rond de één jaar niet te jong om te spelen met DUPLO vraag je je af? In dit artikel alles over wanneer een kind met DUPLO kan spelen en wanneer je kind kan overstappen naar LEGO.

Vanaf welke leeftijd kan een kind met DUPLO spelen?

De verpakking van DUPLO producten zegt alles over welke leeftijd te spelen is met DUPLO. De meeste DUPLO artikelen zijn namelijk ontwikkeld voor kinderen van de leeftijdscategorie 1.5 tot 5 jaar. Heb je een kind van zo rond de 1.5 jaar, dan is het mogelijk om DUPLO speelgoed aan te schaffen.

Wanneer is DUPLO voor het eerst op de markt gebracht?

Veel mensen weten dit niet, maar DUPLO bestaat al heel lang. De eerste DUPLO producten kwamen namelijk al op de Nederlandse markt vijftig jaar geleden. Bij de ontwikkeling van dit speelgoed stond één ding centraal en dat waren de kinderen. Kinderen waren dus de inspiratiebron voor DUPLO, maar ook belangrijk waren aspecten zoals veiligheid en kwaliteit. Met het aanschaffen van DUPLO artikelen haal je veilig speelgoed in huis, omdat alle sets voldoen aan hele strenge internationale veiligheidsregels qua speelgoed. Vandaar dat je niet hoeft te twijfelen aan de veiligheid als je besluit DUPLO speelgoed voor je kind te kopen. 

Hoe zit het met DUPLO speelgoed voor een kind van 1.5 jaar?

Voor de kleinste kindjes bestaan er DUPLO Mijn eerste bouwsets. Bekend is de DUPLO getallentrein, maar ook bekend zijn sets zoals Mijn eerste puzzeldieren en Mijn eerste auto creaties. Dit soort producten bevatten nog niet heel veel blokjes. Wel bevatten dit soort DUPLO sets hele vrolijke blokjes met allerlei kleurrijke gezichtjes en getallen. De DUPLO Mijn eerste bouwsets zijn geschikt voor kinderen van tussen de 1.5 en 3 jaar. Ook zijn DUPLO wegenplaten ontzettend populair bij deze leeftijd.

Op welke leeftijd beginnen met LEGO speelgoed?

Ook staat er op de verpakking van LEGO de leeftijd waarop kinderen het beste het product kunnen gebruiken. Bij LEGO junior is dit een leeftijd van 4 jaar tot ongeveer 7 jaar. Als ouder kun je zelf goed inschatten of je kind van 5 nog beter met DUPLO kan spelen of al met LEGO kan beginnen. LEGO biedt net even wat meer uitdaging en niet ieder kind van 4 jaar kan hiermee spelen. Bezoek Uniblocks voor goedkope LEGO en DUPLO producten. 

Benieuwd hoe dit speelgoed eigenlijk is ontstaan? Lees dan ook vooral ons artikel over de geschiedenis van LEGO!