Het dragen van sneakers is gemeengoed geworden. Het is natuurlijk wel zo fijn dat jij je dan ook kan vinden in de soorten schoenen die bij jou passen. Vooral als het gaat om heren sneakers zijn er ieder jaar weer aantrekkelijke schoenen te vinden waar je alleen maar blij van kan worden. Kijk je naar de trends van dit moment, dan zie je bijvoorbeeld retro heel erg terugkomen. Er is echter nog veel meer wat hip is. Op deze plek leer je er meer over. Dat maakt de keuze dus ook een stuk gemakkelijker te maken.

Het retro model

Wanneer je kijkt naar de algemene trends in de mode, dan zie je dat modellen van vroeger weer heel populair zijn. Dat geldt ook voor sneakers. Wanneer je kijkt op SneakerDistrict.nl, dan zie je dat de modellen van de jaren 60 tot en met een paar jaar geleden stuk voor stuk weer terugkomen. Het zijn schoenen van andere stoffen en in afwijkende kleuren. Ze zien er echter wel nog altijd even stoer uit. Ze zijn vooral geschikt voor de zomer. Retro sneakers zijn echter wat minder goed te gebruiken in de regen.

Textuur in de sneakers

Sneakers draag je niet alleen maar omdat ze lekker zitten. Het kan ook zijn dat je het gewoon fijn vindt om op te vallen. Daarom is het ook niet gek dat de sneaker met textuur steeds populairder aan het worden is. Het zijn sneakers die niet van leer of katoen gemaakt zijn. In plaats daarvan is gekozen voor andere soorten materialen en stoffen. Denk bijvoorbeeld aan canvas, su├Ęde of teddystof. Wanneer je die stoffen voor je kan halen, dan begrijp je al direct waarom je hiermee ook echt zal opvallen. Dat maakt ze aantrekkelijk om te dragen. Je kan bovendien alle kanten op met deze specifieke trend.

Het basketbalmodel

De sneakers die eigenlijk in het verlengde van de retrotrend liggen, zijn de basketbalschoenen. Aan het einde van de jaren 80 en het begin van de jaren 90 van de twintigste eeuw waren deze schoenen heel populair. Iedereen droeg de hoge modellen. Ze worden ook wel high-top genoemd. Op het moment zie je ze weer helemaal terug. Dat komt natuurlijk vooral doordat Michael Jordan samen met zijn partnermerk dat iedereen kent natuurlijk. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren en je kan ze daardoor ook gemakkelijk passen bij de outfit die je draagt. Dat is alleen maar nog aantrekkelijker voor jou.